”Jag skulle egentligen inte finnas till…”

Är inledningen av Gorans fascinerande livsberättelse. Föräldrarna var på flykt från Kurdistan i början av 80-talet, med tre småbarn, utan mat och pengar. Hans mamma blev gravid med honom och såg ingen annan utväg än att göra en abort, trots önskan om att ha kvar barnet. Några månader senare inser hon att barnet fortfarande levde trots aborten. Familjens flykt fortsätter och de hamnar sedan i Eskilstuna, och den 16 mars 1984 föds Goran, som då fick namnet Göran av sin pappa.

 

Uppväxten i Sverige blev en kamp mot mobbning, där sökandet av gemenskap och identitet ledde till att Goran började kampsporten Tae Kwon Do för att stärka sin självbild. Han kom sedan med i svenska landslaget där han blev uttagen till VM i Kina 2006. Men Gorans största dröm var att stå på scen och få folk att skratta och som 21-åring valde han att lägga svarta bältet på hyllan och istället starta sin karriär som stå upp komiker och blev snabbt en av Sveriges största stå-upp talanger!

 

Han har sedan dess rest land och rike med humorn som sitt kommunikationsmedel. Han har grundat stand-up klubben Comedy Planet som blev stor succé, varit med i TV programmet Extra Extra, varit på Sverigeturné tillsammans med Socialdemokraterna, och har med sina tusentals uppträdanden väckt tankar hos skolor, företag och organisationer kring samhällsfrågor med humorn som verktyg. Goran skriver också på sin första bok där han lyfter fram ämnen som mobbning, och modet att följa sina drömmar.

 

Idag hjälper, vägleder och inspirerar Goran människor till att hitta sin identitet och ger nya spännande perspektiv på livet med humorn som verktyg. Han belyser viktiga ämnen såsom mobbning, integration och personligt ledarskap. Gorans passion och engagemang för att stärka individers välmående går inte att förbise!

 

"För att ta reda på vem du är, måste du ta reda på vem du var"